Institut d'Horticultura i Jardineria Reus

Catifa floral a Reus pel Corpus Cristi

El paP 20180603 103208ssat diumenge 3 de juny, en la festivitat catòlica del Corpus Cristi, el seminari de jardineria de l’Institut d’Horticultura i Jardineria de Reus, va confeccionar la catifa floral, que com cada any se realitza al carrer Monterols de Reus, com encàrrec de l’Agrupació Foc Nou.

La pluja va impedir que altres catifes de les diferents associacions catòliques es pogués dur a terme. Tot i aquestes inclemències la catifa del centre es va poder realitzar, no sense variar el disseny original de la artista i alumna Nati Arche.

 

Alumnes de 2on del CM de Jardineria i Floristeria i de 2on del CS de Paisatgisme i Medi Natural i la pròpia gent de l’agrupació van col·laborar en el muntatge, acompanyats pels professors Tomàs Viñas i Joan A. Segú.

La  composició colorista de la catifa realitzada amb pètals, fulles, sorra i turba, s’iniciava amb uns cercles multicolors i aïllats, simbolitzant la individualitat de les persones, que eren agrupats amb una catifa verda de gespa natural, al·ludint a  la preocupació per l’entorn natural i el medi ambient.  Un colom de la pau desplegava en la seva cua un pentagrama  amb les notes musicals on podia llegir la estrofa inicial de l’himne de Catalunya,  fent referencia al moment històric del nostre país, fugint així dels símbols de llaços grocs que podien portar confrontació en els participants de la professó catòlica de la tarda.  

En el final de la catifa, la creu cristiana era acompanyada pel símbol jueu i pel musulmà, fent menció del  més que mai necessari diàleg interreligiós com a solució a la pau mundial.