Institut d'Horticultura i Jardineria Reus

Search
Search
2 IMG

Visita a una granja de porcs ecològica

IMG_El passat dijous 25 de febrer els alumnes de 2n curs del CFGM Producció agroecològica van visitar una granja de porcs ecològica. Aquesta visita forma part del desenvolupament del Mòdul Professional 08 “Producció ramadera ecològica”.
L’explotació, anomenada Cal Xerrit, està situada al municipi de Cornudella de Montsant, al Priorat. Consta d’una granja i una superfície de 80 ha de conreus farratgers, entre terres pròpies i arrendades.
Es tracta d’una explotació de cicle tancat que produeix una bona part de l’aliment necessari per al bestiar; la resta, farina de soja i panís, es compra fora. Els cultius majoritaris per a pinso són gramínies (ordi i una mica de blat) i lleguminoses (pèsol i favó).
La base animal és de 60 mares provinents d’un programa de selecció (genètica 75% duroc i 25% landrace). No hi ha mascles ja que es practica la inseminació artificial amb genètica 100% duroc. El semen es compra a l’empresa Semen Cardona.
La granja porta un any d’activitat i té una producció aproximada de 1200 garrins/any. Un 90% de la producció es ven a un escorxador ecològic i la resta (uns 2 garrins setmanals) és sacrificada pel propi ramader a l’escorxador municipal de Cornudella i es comercialitza a una carnisseria del poble i a diverses tendes especialitzades de Reus.