Institut d'Horticultura i Jardineria Reus

Search
Search
FOTO 1 VISITA 29 OCTUBRE

Tasques d’inspecció d’aigües i aliments

FOTO 1 VISITA 29 OCTUBREL’alumnat del 1r curs del cicle formatiu de grau superior de Química i Salut Ambiental va rebre la visita de la Rosa Domènech Bertran, tècnica coordinadora de l’àrea de Salut Pública de l’Ajuntament de Reus. Ens va fer una interessant xerrada sobre les competències que té l’ajuntament en salut Pública, activitats en l’àmbit de la Protecció de la Salut, i més concretament amb Salut Ambiental.

Es va subratllar el fet que gairebé el 50 % de les raons per les quals emmalaltim o morim no depenen dels serveis sanitaris, sinó del conjunt de factors personals, socials i ambientals del lloc on vivim.

La Rosa  ens va comentar els requeriments mínims per obrir un establiment alimentari o un establiment de pírcings. També, com cal gestionar una piscina, o un establiment esportiu, posant la mirada en què aquestes activitats poden afectar la salut de les persones.

Dins les competències de l’administració local en l’àmbit de la protecció de la salut es va destacar la gestió del risc per a la salut: derivat de la contaminació del medi, de les aigües de consum públic, la referida als equipaments públics i als llocs habitats, incloses les piscines, en les activitats de tatuatge, micropigmentació i pírcing i la derivada dels productes  alimentaris en les activitats del comerç minorista, del servei i la venda directa d’aliments preparats als consumidors,

També ens va acompanyar el Victor Corbí García, alumne de 2n curs del cicle. Està fent l’estada en pràctiques en format DUAL en aquesta unitat administrativa. Vam tenir l’oportunitat d’escoltar i veure les seves diferents tasques de control i seguiment en la qualitat de les aigües de fonts, reg i piscines.

L’alumnat va poder resoldre diferents dubtes que les explicacions els hi va crear.

Agraïm la xerrada de la Rosa i del Victor per la formació rebuda.