Institut d'Horticultura i Jardineria Reus

Search
Search
Gestio

Pràctiques de Gestió Forestal al Camp Aprenentatge de la Vall de Boí.

GestioL’alumnat de 2n del CFGS de Gestió Forestal i del Medi Natural, el passat mes d’octubre, van realitzar un període de pràctiques al Camp d’Aprenentatge de la Vall de Boí a Barruera  (Alta Ribagorça).  

Durant els tres dies que va durar l’estada van poder realitzar un conjunt de pràctiques amb l’objectiu de conèixer les diferents comunitats vegetals (bosc caducifoli temperat, comunitats alpines i subalpines), producció forestal, fauna i geomorfologia de la zona. 

El segon dia d’estada van realitzar un itinerari d’alta muntanya des del refugi de Conangles  fins a l’estany i refugi de Besiberri a 2250 m d’altitud.

Travessàrem per boscos de faig fins arribar a les parts més altes on predomina el pi negre i, en la zona del refugi, degut a les baixes temperatures, desapareixen les comunitats arbòries i només trobarem alguns arbustos com el neret i els nabius.   

El cromatisme de les fulles de les diferents espècies com el faig, bedoll, cirerers, moixeres, aurons, trèmols… és excepcional en aquesta època de l’any.

No vam passar per alt la visita al conjunt d’esglésies romàniques de la Vall. Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO.

En definitiva aquestes pràctiques són una experiència molt positiva per als alumnes tan a nivell d’aprenentatge com de convivència. 

Fins el curs que ve amb la següent promoció!!!