Institut d'Horticultura i Jardineria Reus

Search
Search

Diagnosi del Sector Agrari al Baix Camp

IMG 20180613 121502 e1529484921871El passat dimecres 13 de juny l’INS Horticultura i Jardineria va acollir el I Taller de Diagnòstic Participatiu del Sector Agrari al Baix Camp. En ell hi van participar 20 persones amb diversos perfils: cooperativistes agraris, administracions locals, DARP, formadors, pagesos consolidats i altres en fase inicial del seu projecte.

Entre totes i tots vam recollir les problemàtiques del sector expressades en 27 entrevistes, les vam analitzar i en vam extreure una sèrie de prioritats i reptes.

 

Entre aquests destaquen:

  • retornar l’autoestima al sector i augmentar les rendes agràries a base de fer que la societat sigui més conscient del valor de l’agricultura,
  • professionalitzar en matèria de màrqueting als productors,
  • facilitar la incorporació de nous agricultors a través de l’acollida en cooperatives agràries,
  • facilitar els tràmits als petits agricultors o
  • sensibilitzar als propietaris de terres en desús  per a que cedeixin terres als nous pages@s.

El dia 11 d’agost durant la Fira de l’Avellana de Riudoms es realitzarà una segona sessió on l’objectiu és a  posar sobre la taula accions concretes per assolir aquests reptes també de forma participativa.

L’agricultura és la mare de totes les sobiranies, comptem amb la vostra complicitat per garantir que funcioni també al Baix Camp.