Institut d'Horticultura i Jardineria Reus

Search
Search
20210305 120628

Visita a l’EDAR i ETAP de Riudecanyes

20210305 120628El 5 de març, l’alumnat de Química i Salut Ambiental vam visitar Riudecanyes, concretament l’embassament, la ETAP i la EDAR. L’empresa Comaigua que gestiona el cicle integral de l’aigua a Riudecanyes i altres municipis del Baix Camp ens va rebre i explicar tots el processos de l’Estació de tractament d’aigües potables (ETAP) i de l’Estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) del petit municipi. 

L’embassament de Riudecanyes es va dur a terme  a principi del segle XX per proveir aigua a Reus, actualment s’utilitza majoritàriament  per als regadius  i al proveïment de les poblacions veïnes.

En la ETAP vam poder veure un cop captada l’aigua de l’embassament, els processos de coagulació i floculació, el filtratge i posteriorment el procés de cloració. 

Alguns dels problemes que succeeixen en  l’ embassament de Riudecanyes son a finals d’estiu on  es generen aigües anòxiques degut a l’escalfament i  per tant dificulta el procés potabilització de l’aigua.

Després vam poder visitar la EDAR, que té un funcionament diferent de la resta de EDAR’s convencionals ja que passa per un llacunatge natural i un filtratge final fet amb canyes i joncs on aquestes captan els nitrats i altres components, abans d’alliberar-los al medi.

Agraïm a Comaigua i als seus tècnics el temps invertit a la nostre classe i esperem tornar a coincidir al futur.