Institut d'Horticultura i Jardineria Reus

Search
Search

Visita a una granja de bovins de carn ecològics

2015-04-23 11.11.35

El passat dijous 23 d’abril els alumnes de 2n curs del CFGM Producció agroecològica van visitar una granja de bovins de carn ecològics. Aquesta visita forma part del desenvolupament del Mòdul Professional 08 “Producció ramadera ecològica”.

L’explotació, anomenada Cal Martí,  està situada al municipi d’Estaràs, a la Segarra. Té una superfície de 70 ha de conreus farratgers i 30 ha de bosc que serveixen per alimentar les 30 vaques mares de l’explotació amb els seus corresponents vedells.

Es tracta d’una explotació de cicle tancat que produeix la totalitat de l’aliment necessari per al bestiar. Els cultius majoritaris per a pinso són gramínies (ordi, triticale i una mica de blat) i lleguminoses (pèsol i moreu). També té cultius per a fer farratge o per pasturar a base de trepadella barrejada amb altres plantes. A part, es pastura la totalitat del sotabosc.

Fins fa 2 anys només es dedicava a l’engreix de vedells però actualment ja ha tancat el cicle i engreixa els propis vedells nascuts a l’explotació.

Té una producció d’uns 25 vedells a l’any. A més, també produeix patates, llenties i cigrons per a consum humà.

tadalafilonlinepharmacyone.com – help site