Institut d'Horticultura i Jardineria Reus

Search
Search
Untitled

Pràctiques de 3 dies als Pirineus de 2n CFGS Gestió Forestal i del Medi Natural

 

UntitledCom cada any, aquest mes d’octubre, els alumnes de segon curs de cicle superior de Gestió Forestal i de Medi Natural han realitzat pràctiques al Camp d’Aprenentatge de la Vall de Boí, a Barruera (l’Alta Ribagorça). Les activitats que van efectuar són:

  1. Ecologia en ecosistemes forestals; mitjançant un estudi de la biomassa i la producció d’un bosc de pi roig (Pinus sylvestris) amb la corresponent definició de diferents línies de gestió sostenible.
  2. Estudi de les comunitats vegetals dels estatges següents: montà, subalpí i alpí.
  3. Digitalització de mapes, GPS i navegació.
  4. Participació en el programa de seguiment de caixes niu del liró gris (Glis glis) i la rata cellarda (Elyomis quercinus).

Untitled2

Per l’estudi de les diferents comunitats vegetals van fer una ruta d’alta muntanya que partia del refugi de Conangles (1507 m) i arribava fins al refugi dels Besiberris (prop de l’estany petit, 2200 m). La distància recorreguda entre un punt i l’altre, amb anada i tornada, va ser d’ 11,5 Km. Aquesta ruta els va permetre gaudir d’un paisatge amb unes vistes realment espectaculars en les que s’evidencia el cromatisme propi de l’ època de l’any. En definitiva, un escenari essencial d’aprenentatge i de convivència. De bon grat, podem dir, que aquest panorama muntanyenc ha estat, tot plegat, tant per als alumnes com per als professors, una experiència molt positiva.