Institut d'Horticultura i Jardineria Reus

Search
Search
Captura de pantalla 2023 10 27 184936

Paisatgistes al paisatge

Els passats 17 i 18 d’octubre, els futurs paisatgistes del cicle “Paisatgisme i medi rural”, van realitzar una estada tècnica al medi rural del nostre entorn, visitant les comarques de la Ribera d’Ebre, Terralta, Matarranya i Baix Ebre; i pernoctant a l’alberg Els Olivers d’Horta de S. Joan.

Del medi rural observat varen treure la següent classificació de paisatges:

Paisatge natural: Bosc de ribera a la Reserva natural de Seves, a Flix.
Paisatge industrial: Hidroelèctrica, parc solar i contaminació química d’Ercros SA a Flix; parc eòlic i central nuclear a Ascó.
Paisatge històric i cultural: Castell de Miravet i els terrissaires, pas de barca i sirgadors. Trinxeres de la batalla de l’Ebre i poble vell de Corbera. Picasso i Horta. La Catedral del vi, celler modernista a Pinell de Brai. Ermita de la Fontcalda.
Paisatge agrícola: Els cultius de l’entorn. Visita a una vinya, i del celler “Crial” de Lledó (Matarranya), amb un tast dels seus vins. Arbres centenaris: l’olivera “Lo Parot” a Horta.
Eco turisme: La via verda amb bicicleta. Antic tram ferroviari entre Horta de S. Joan i l’Assut de Xerta (sèquia dreta i esquerra de l’Ebre). Observant la infraestructura ferroviària de túnels i viaductes, seguin els estrets del riu Canaletes quan s’endinsa a les serres de Pàndols i Cavalls.

Aquesta activitat, relacionada plenament amb el nom del cicle, va permetre també fomentar la cohesió del grup
classe, en una convivència de dos dies.