Institut d'Horticultura i Jardineria Reus

Search
Search
STUTTGART 2019

Estada professorat a Stuttgart (Erasmus +)

STUTTGART 2019La setmana de l’1 al 5 de juliol de 2019 vam fer una estada a la ciutat alemanya d’Stuttgart (Estat de Baden-Württemberg) a través del programa de mobilitat Erasmus +.

El nostre centre col·laborador és Kaufmännische Schule 1. Els senyors Thomas Bartel i el Sr. Uwe Peleikis ens van presentar els estudis VET (Vocational and Educational Training, FP a Catalunya) a l’escola. Vam visitar les instal·lacions. Els camps més importants de formació de l’escola són els de Business and Economics. Té 4.200 alumnes i 140 professors/es.

Vam poder veure també: l’empresa Schmalz+Schön Logistik Gruppe (Logística), l’escola Kaufmännische Schule Nord, el centre Hedwig Dohm Schule, el centre Kaufmännisch Schule Kornwestheim, la Landesakadamie für Fortbildung und Personalentwicklund an Schulen (és una escola per a la formació del professorat) i el centre de Competència per les habilitats d’estrangers (BBQ)

Alguns fets que ens van destacar: falten tècnics a les empreses, l’atur en aquest estat és del 2,9%, inferior al percentatge del país. El sistema dual és gairebé imprescindible per accedir al món del treball. La durada dels estudis és entre 2 i 3 anys. Els estudiants estan contractats des del primer dia. L’alumne/a busca l’empresa i l’empresa remet l’alumne/a a l’escola. Al final dels estudis, hi ha un examen establert entre l’escola i la cambra de comerç.

L’estada ha estat profitosa encara que ha faltat visitar més empreses. Hem pogut realitzar diferents contactes que, en el futur, poden ser útils.