Institut d'Horticultura i Jardineria Reus

Search
Search
12

Els estudiants d’horticultura i jardineria fan de científics

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEl passat 12 de novembre, una quarantena d’alumnes de primer curs del cicle formatiu de grau mitjà d’Aprofitaments Forestals de l’institut es van posar en el paper de científics especialitzats en ecologia fluvial per determinar l’estat ecològic del riu Glorieta a Mas de Forès, Alcover.
La meitat del grup va fer un estudi fisicoquímic. En primer lloc, van submergir una sonda multiparamètrica al riu per determinar diverses variables com la temperatura, el pH, la conductivitat elèctrica, la concentració d’oxigen dissolt, el potencial redox o la concentració de sòlids en suspensió, entre d’altres. A continuació, van fer una estimació del cabal amb un sistema innovador basat en una addició de clorur de sodi. Per acabar, van prendre una mostra d’aigua per analitzar la concentració de nutrients amb un fotòmetre portàtil.
Amb aquestes sortides, a més del seu valor intrínsec, pretenen aconseguir alinear un dels objectius proposats pel centre que és la millora de la cohesió, integracio social i dinamització dels grups

Veure fotos

http://blog.assoc-cen.org/els-estudiants-dhorticultura-fan-de-cientifics/