Institut d'Horticultura i Jardineria Reus

Search
Search
El rebost

El Rebost de Bellissens amb el Centre Pastoral d’Acollida al Pres i al Necessitat del barri Gaudí

El rebostEl Rebost de Bellissens col·labora de manera activa amb el Centre Pastoral d’Acollida al Pres i al Necessitat del barri Gaudí aportant-hi els excedents dels productes hortícoles que es comercialitzen cada dimecres.
Aquesta associació neix a finals dels anys 70 per tirar endavant activitats en el camp de l’assistència social als col·lectius més necessitats de la nostra societat. Les accions s’adrecen especialment als presos dels centres penitenciaris de Tarragona i Lleida, a persones amb problemes de drogodependència, de SIDA i als casos d’extrema pobresa que es produeixen en entorns marginals. Aquesta tasca va merèixer la concessió d’una Menció Honorífica Municipal de l’Ajuntament de Reus ara fa un parell d’anys. Veure fotos


El col·lectiu visita constantment les presons de Tarragona i Lleida per tal d’atendre reclusos amb problemàtiques especials i situacions econòmiques de gravetat. A més, ofereix ajut jurídic als presos i les seves famílies. Aquestes gestions es coordinen a través dels assistents socials dels centres penitenciaris.
Aquest Centre Pastoral s’encarrega de repartir menjar i estris de primera necessitat entre les persones amb menys recursos i dóna servei en l’actualitat a 200 famílies de la ciutat. El col·lectiu compta també amb el suport de 13 persones voluntàries que col·laboren en aquest projecte solidari.