Institut d'Horticultura i Jardineria Reus

Search
Search

Gestió Forestal visita 3 dies el CdA de Barruera

IMG 1673 El passat 29 d’Octubre, els alumnes de 2n CFGS de Gestió Forestal realitzaren una estada tècnica de 3 dies al CdA Barruera situat en la Vall de Boí, a la comarca de l’Alta Ribagorça, per tal d’endinsar-se en les particularitats d’un entorn d’alta muntanya.

En el Cèsar, la Marta i la Laia, els professors del centre, vam estar fent diferents activitats i sortides per tal de conèixer la vegetació i fauna de la zona, així com posar  en pràctica diferents continguts i procediments treballats a classe.

La primera jornada es va dividir en dos parts: al matí ens dedicarem a fer una activitat de reconeixement botànic i a la tarda férem un Inventari Forestal en un bosc de pi roig.

El segon dia era el plat fort, ja que necessitàvem cap i cames per pujar als Estanys de Besiberri, on observarem els diferents estatges de vegetació, trepitjarem la neu, veiérem rastres d’animals, isards…

L’últim dia va estar destinat a càlculs i conclusions sobre la pressa de dades del primer dia. A més de conèixer el projecte de monitoratge de micromamífers SEMICE i ajudar en les tasques de trampeig i pressa de dades dels individus de l’estudi amb l’ajuda del GPS.

Però no hem pogut marxar de la vall sense visitar la emblemàtica església d’estil romànic Català de Sant Climent de Taüll per veure la projecció mitjançant vídeo mapping de les pintures de l´absis major.

En conclusió, una gran experiència pels alumnes.