Institut d'Horticultura i Jardineria Reus

Search
Search

Visita al centre d’interpretació apícola- El Perelló

IMG_20150514_111801Els alumnes de 1r de CFGM Aprofitament i conservació del medi natural hem visitat el Centre d’Interpretació Apícola de l’empresa Mel Múria (el Perelló). La visita ha consistit en un audiovisual on s’ha explicat la vida de les abelles: des de la importància de les abelles per la pol·linització, el seu cicle biològic, les castes, les tasques que realitzen les abelles obreres fins als productes que s’obtenen. Més imatges

També hem visitat les diferents sales del museu on hem pogut observar diferents tipus d’arnes, eines que s’utilitzen en una explotació apícola, fòssils d’abelles i pintures rupestres. Per acabar la visita, ens han explicat la manera d’extreure de manera mecanitzada la mel i el seu envasat.
La sortida ha finalitzat amb una visita a les arnes al camp. Prèviament, ens hem vestit amb la granota d’apicultor indispensable per apropar-nos a les abelles. Hem obert les arnes i hem pogut veure com les abelles estaven dipositant el nèctar i col·locant el pol·len dins de les cel·les. No hem vist l’abella reina, però hem pogut veure el naixement d’una abella.