Institut d'Horticultura i Jardineria Reus

Search
Search

Viatge a Granada de 2n curs del CFGM Jardineria i floristeria

IMG_5131Hem estat a Granada. Un destinació poc usual al nostre centre. La proposta va estar feta i gestionada pels propis alumnes del curs. Així no hi podia haver queixa.
L’objectiu ha sigut interessant: descobrir la jardineria a la ciutat de Granada. Els precedents històrics insuperables : tecnologia paisatgística andalusí, amb més de 500 anys de garantia.
Per què estaven convençuts els habitants del “Reino de Granada” d’haver creat el Paradís aquí a la Terra?   Més imatges 


Si mirem l’entorn en què es va desenvolupar aquesta població veurem com van optimitzar els recursos que els oferia el territori. No solament en l’aprofitament de les matèries primeres sinó també en la utilització dels coneixements geogràfics, climatològics, tecnològics, en la gestió del territori i de l’aigua per treure’n el millor rendiment possible en aquella època. Varen aconseguir un nivell d’autosuficiència elevat, amb una gran qualitat de vida i confort. Així van avançar el Renaixement enmig de la societat medieval que els rodejava. El seu llegat material i cultural ha sigut anhelat i conquerit pels seus successors i podem dir que encara és vigent perquè aporta respostes vàlides a molts dels nostres problemes urbanístics i de relació amb l’entorn. Així els sistemes hidràulics, la disposició dels terrenys i els conreus, la selecció d’espècies, l’ús alimentari, medicinal, industrial i fins i tot espiritual de les plantes dóna resposta a molts dels plantejaments en l’ocupació del territori i el valor paisatgístic que avui tant valorem.
La ciutat de Granada és posseïda per l’estil de vida que manté aquests béns i aquest esperit renaixentista, donant importància al saber i al gaudir, al coneixement i a la bona vida. I és per aquest tresor material i també intangible que és patrimoni de la humanitat. I així ho varem constatar. Tots hem portat alguna descoberta i algun desig de millora a les nostres vides.