Institut d'Horticultura i Jardineria Reus

Search
Search
IMG 20211022 125039457

Visita a l’Espai Natural dels Muntanyans de Torredembarra

IMG 20211022 125039457El divendres 22 d’octubre els alumnes de 1r del cicle superior d’Educació i Control Ambiental, van anar a Torredembarra  a fer una visita guiada per l’Espai Natural dels Muntanyans de Torredembarra.

Els Muntanyans són un espai protegit, inclòs en el Pla d’Espais d’Interès Natural (PEIN) i a la Xarxa Natura 2000. Es tracta d’un ecosistema gairebé únic, d’enorme valor paisatgístic i ecològic, essent una zona humida (dunes i maresmes) on es preserven algunes espècies vegetals endèmiques, com el lliri de mar (en perill d’extinció) o la sargantana cua-roja, entre d’altres.
 
Va ser una visita molt interessant ja que a més de fer una ruta circular a través de tot l’ecosistema dunar guiada pel Ramon Ferré, responsable de l’àrea de conservació del GEPEC-EdC en què va comentar quines eren les funcions d’un/a educador/a ambiental.
 
El contingut de la visita va estar relacionat amb l’educació i activitats ambientals, identificació de diferents tipus de dunes i com s’han format així com reconèixer empremtes d’espècies i la problemàtica històrica i actual de l’espai.