Institut d'Horticultura i Jardineria Reus

Search
Search
PortAventura 151119 e1574244122634

Visita a les instal·lacions de PortAventura World

PortAventura 151119 e1574244122634El passat divendres 15 de novembre, l’alumnat de 1r i de 2n curs del CFGS d’Educació i Control Ambiental vam visitar les instal·lacions de PortAventura World.

Vam tenir l’oportunitat de conèixer, de la mà de la Irene Hernández, la gestió del material vegetal que s’utilitza al parc. Ens va descriure les plantes que tenen a l’hivernacle i les feines que s’hi desenvolupen.

L’Anna Sabaté (encarregada de la Responsabilitat Social Corporativa del grup) ens va explicar les línies estratègies i els compromisos ambientals, socials i de bon govern de PortAventura. Ens va comentar el que hi ha darrere de cada certificació assolida com ara la ISO 14001:2015 o l’EMAS a més d’altres distintius de qualitat o de turisme. Va ressaltar el compromís amb la sostenibilitat de la direcció del grup inversor. Va posar de manifest, però, les dificultats amb què es troben quan han de complir amb la legislació de seguretat alimentària, la innovació en els envasos i material a utilitzar i la gestió dels residus.

La Diana González, responsable de la gestió de les aigües del parc, ens va fer entendre la tipologia de les aigües quant a qualitat i ús. Sobretot, l’atenció que s’ha de tenir en els riscos que es puguin derivar de la forma de tractar l’aigua per si es formés aerosols i la possible contaminació per legionel·la. Ens va descriure com realitzen els controls, manuals i automàtics, dels diferents paràmetres físics, químics i biològics de les aigües. Comentava la Diana que adopten unes exigències, en aquest àmbit, que van més enllà del que marca la normativa.

Vam poder gaudir de l’atenció i de les explicacions rebudes i vam poder resoldre els dubtes que teníem.

Vam mostrar el nostre agraïment a l’Anna Sabaté, l’Elena Martínez, la Irene Hernández i la Diana González.