Institut d'Horticultura i Jardineria Reus

Search
Search
IMG 20150417 WA0003

Primeres Jornades d’Agricultura Ecològica

IMG-20150417-WA0003Durant els dies 15 i 16 d’abril hem celebrat les primeres jornades d’Agricultura Ecològica a l’Institut d’horticultura i Jardineria de Reus.

El primer dia vam tenir l’honor de rebre al Xavier Fontanet i Roig i a l’Andreu Vila Pascual. Tots dos tenen una interessant experiència com a tècnics assessors i formadors en Agricultura Ecològica. Ens van estar parlant de la gestió de la salut dels cultius d’horta i de fruiters en Agricultura Ecològica. Al final de la jornada van presentar el llibre que recentment han escrit: “Plagas y enfermedades en hortalizas y frutales ecológicos. Prevenir, identificar y tratar con métodos ecológicos” (Ed. La Fertilidad de la Tierra).

El segon dia va obrir les Jornades el Joan Castellà Grau, productor de fruita i verdura de temporada a Amposta des de fa més de vint anys, i un dels pioners en la comercialització de cistelles de verdures a domicili pel nostre territori. El Joan ens va explicar la seva trajectòria com a pagès des del seu començament fins a l’actualitat. Va ser molt interessant escoltar la seva visió panoràmica del sector ecològic. A continuació, per tancar les jornades, es va celebrar una taula rodona amb joves horticultors i ramaders per tal de reflexionar sobre el camí per iniciar-se i consolidar-se com a productor ecològic.

La participació va ser tot un èxit, van assistir als actes alumnes de l’institut i públic en general. Estem molt satisfets i agraïts a tothom qui ha participat en les jornades. Gràcies i a reveure.

Anna Briñas Golderos