Institut d'Horticultura i Jardineria Reus

Search
Search
foto11

Activitats a la casa ”Ecologicdome”

foto11El passat dimecres 22 de febrer, després de l’hora del pati i a la sala d’actes del centre, Patrick Debenath, constructor de la nova casa semiesfèrica ecològica, que es troba a la finca del nostre centre, va fer una conferència en què tractava aquest tema. Hi van assistir els alumnes dels cicles superiors de l’horari del matí del nostre centre i els 2n curs del Cicle Mitjà de Jardineria i Floristeria.

La xerrada va constar de dues parts diferenciades. Una, on s’explicaven les característiques constructives ecològiques dels disseny i materials de la casa; i una altra part, on s’exposaven les energies que ens envolten en les nostres llars (elèctriques, magnètiques, tel·lúriques…) les quals s’intenten encarrilar convenientment en aquesta casa. Aquesta part va suposar un cert debat entre els alumnes, ja que aquestes energies són molt desconegudes per la majoria, sobretot pels enginyers i arquitectes actuals els quals són responsables dels nostres nous habitatges.

Posteriorment,el dissabte 25 al matí, una conferència similar va ser efectuada en la pròpia casa, i oberta al públic en general on, a part de l’esmentat Patrick Debenath, van participar els experts Joan Antonio Pascua, Joan Carles López i Rosa Calvo, els quals, sota el títol de la xerrada “Vius en una casa sana?”, van explicar els perjudicis i virtuts de les energies que ens envolten en la nostra pròpia llar. “Ones elèctriques, gas radó, wifi, línies Hartmann, energies tel·lúriques, fengshui, benestar de cos i ment…”. Aquest vocabulari fou protagonista de gran part de la xerrada.

foto22

Aquestes xerrades s’emmarquen en una programació d’activitats culturals que, obertes al públic en general, l’empresa cambrilenca “ChapeauVert”, promotora de la “Ecologicdome” (casa ecològica) està portant a terme en el nostre centre per promocionar aquest nou habitatge. Properament, i en aquest sentit, el matí del diumenge 12 de març, i com a prova de sonoritat de la casa, “Sobugen&Adrianga Alcaide” realitzaran un concert de música i dansa tradicional japonesa.