Institut d'Horticultura i Jardineria Reus

Search
Search

25 novembre. Dia Internacional contra la violència de gènere

Screenshot 2019 11 23 at 11.34.43El dilluns 25 novembre es commemora el dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones.

Per això tot l’alumnat del nostre centre participarà amb l’acte simbòlic Pensaments per a les assassinades de la violència masclista.

Es plantarà un parterre de pensaments liles, seguint un disseny d’una alumna de 1r CFGS Paisatgisme, que simbolitza l’onada del moviment feminista. Es plantarà un pensament per cada una de les dones assassinades al 2019, en el que va d’any són 51 casos a l’estat Espanyol.

Es va escollir aquest dia per commemorar el violent assassinat de les germanes Mirabal (Patria, Minerva i Maria Teresa), tres activistes polítiques assassinades el 25 de novembre de 1960 mentre anaven a Puerto Plata a visitar els seus marits empresonats, en mans de la policia secreta del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana. Dedé, que viu a Bèlgica, és l’única germana que va sobreviure. Els seus cadàvers destrossats van aparèixer al fons d’un barranc. Per al moviment popular i feminista de la República Dominicana, històricament, aquestes dones han simbolitzat la lluita i la resistència. El 1999, l’ONU va donar caràcter oficial a aquesta data.