Institut d'Horticultura i Jardineria Reus

Search
Search
IMG 20190402 074134

Estada formativa del professorat al centre FP de Lullier (Suïssa)

IMG 20190402 074134De l’1 al 12 d’abril, el nostre company Lluís Recasens va realitzar una estada professional al “CFPne Centre de formation professional nature et environament” de Lullier (Suïssa).

És un dels millors centres de formació professional europeu de les especialitats d’horticultura, agronomia i paisatgisme. Disposa d’unes instal·lacions de 45 ha que comparteix amb l’Escola Universitària de la mateixa especialitat (HEPIA).

En Lluís va conèixer les tècniques i línies d’investigació innovadores que s’hi desenvolupen sobre fauna auxiliar, sòls, biotecnologia (cultius in vitro de plantes, extracció de perfums, microorganismes), fitotrons, luminotècnia i canvi climàtic.

Durant l’estada, va rebre la visita de 3 membres del nostre institut, que també van poder conèixer les experiències de l’Institut suís sobre mercats, escola florista, cultius biològics i hidropònics, entre altres.

Aquestes Estades Formatives a empreses i institucions són organitzades pel Departament d’Educació de la Generalitat, amb la finalitat que el professorat estigui en contacte amb empreses del sector productiu relacionat amb els ensenyaments que imparteix. L’experiència aporta coneixements sobre noves tècniques i innovacions al sector, que després es podran aplicar al centre i transmetre a l’alumnat.

Imatge. Luminotècnia CFPne i HEPIA.