Institut d'Horticultura i Jardineria Reus

Search
Search

Visita a Port Aventura

PPORTAVENTURAEl divendres 18 de gener, l’alumnat de 2n curs d’Educació i Control Ambiental va realitzar una visita a les instal·lacions de PortAventura World situades a Vila-seca i Salou.

Ens va a atendre l’Anna Sabaté que porta l’àrea de la Responsabilitat Corporativa. Ens va explicar els resultats que van obtenir, l’any 2017 i anteriors, a partir de les moltes iniciatives i tasques desenvolupades en els àmbits econòmic, ambiental i social. També ens va acompanyar l’Elena, responsable de la gestió dels residus; la Diana, responsable de la gestió de les aigües; i el Nacho, responsable de la gestió de les energies i departament tècnic.

Ens vam centrar en l’adquisició dels compromisos ambientals de l’empresa. Després de fer una enumeració de les certificacions i reconeixements ambientals, l’Anna ens va comentar com treballen, especialment, els aspectes medi ambientals significatius de l’any 2017: consum d’aigua potable, residus de paper i cartró i l’emissió de gasos a l’atmosfera com a conseqüència del transport de clients.

Vam poder aprendre com es realitza la sensibilització ambiental del personal i dels visitants i com es porta a terme la gestió dels diferents consums d’aigua, energia, gas. També la valorització dels residus i la qualitat de les aigües residuals van ser qüestions a tractar. Vam poder visitar els hivernacles i la Irene ens va explicar la curosa gestió que realitzen de les moltes espècies vegetals del parc i dels hotels del resort. També van tenir oportunitat de veure les zones de bombeig de l’aigua de xarxa i de l’aigua de regeneració que arriba des de l’EDAR.

A partir de la presentació de la Declaració Mediambiental de l’any 2017 vam poder crear un debat en què l’alumnat rebia respostes a les preguntes i inquietuds plantejades.

Va ser una visita plenament profitosa pels continguts presentats i l’oportunitat que va tenir l’alumnat de veure de prop la feina desenvolupada en l’àrea medi ambiental.

Agraïment sincer a l’Anna Sabaté per la seva acollida i a la resta de persones que ens va atendre. Esperem sigui el començament d’una llarga relació institut-empresa.