Institut d'Horticultura i Jardineria Reus

Search
Search

EL REBOST DE BELLISSENS

QUÈ ÉS?

El Rebost de Bellissens és un Projecte Pedagògic de cicle. Integra tots els processos implicats en la producció d’hortalissa i planta ornamental, inclosa la comercialització.

El Rebost de Bellissens amb el Centre Pastoral d’Acollida al Pres i al Necessitat del barri Gaudí

rebost de bellissens

El Rebost de Bellissens col·labora de manera activa amb el Centre Pastoral d’Acollida al Pres i al Necessitat del barri Gaudí aportant-hi els excedents dels productes hortícoles que es comercialitzen cada dimecres.

Aquesta associació neix a finals dels anys 70 per tirar endavant activitats en el camp de l’assistència social als col·lectius més necessitats de la nostra societat. Les accions s’adrecen especialment als presos dels centres penitenciaris de Tarragona i Lleida, a persones amb problemes de drogodependència, de SIDA i als casos d’extrema pobresa que es produeixen en entorns marginals. Aquesta tasca va merèixer la concessió d’una Menció Honorífica Municipal de l’Ajuntament de Reus ara fa un parell d’anys.

El col·lectiu visita constantment les presons de Tarragona i Lleida per tal d’atendre reclusos amb problemàtiques especials i situacions econòmiques de gravetat. A més, ofereix ajut jurídic als presos i les seves famílies. Aquestes gestions es coordinen a través dels assistents socials dels centres penitenciaris. Aquest Centre Pastoral s’encarrega de repartir menjar i estris de primera necessitat entre les persones amb menys recursos i dóna servei en l’actualitat a 200 famílies de la ciutat. El col·lectiu compta també amb el suport de 13 persones voluntàries que col·laboren en aquest projecte solidari.

El “Rebost de Bellissens” possibilita la compra de material de reg per al projecte de cooperació internacional al desenvolupament.

CFGM Jardineria i Floristeria
El “Rebost de Bellissens” ,en el marc del conveni signat entre L’Associació de l’INS Horticultura i Jardineria i l’Associació de cooperació Fallou ONGD, col·labora activament amb l’agermanament d’aquest amb l’associació de dones de Dar Salam (Senegal). Part dels beneficis que genera “El Rebost de Bellisens” van destinats al projecte agrícola del poblat de Ballacounda que pretén millorar substancialment la seva alimentació mitjançant la implementació d’un sistema de cultiu més eficient, optimitzat, rendible i ecològic. Aquest any doncs, part del beneficis han estat destinats a la compra de material de reg ,valorat en 350 euros, per a l’ampliació de la zona de cultiu que les nostres becàries, Aïda Morros i Gemma Castelló, portaran a terme durant la seva estança a la zona durant el proper mes de juliol. Des del “Rebost de Bellissens” volem donar les gràcies a tots aquells que de manera directa o indirecta heu fet possible que aquest projecte sigui avui una realitat.

DONA UN COP D'ULL AL QUE FEM!