Institut d'Horticultura i Jardineria Reus

Search
Search

Assistència a les XIV Jornades de Qualitat

xiv-jornada-qualitatEl passat dijous 15 de novembre vam estar presents a la 14ena edició de les Jornades de Qualitat que van tenir lloc, com és costum, a la Universitat Autònoma de Bellaterra.

Aquestes jornades permeten fer una “aturada” en el dia a dia de la nostra feina per tal de trobar un espai i un temps per intercanviar experiències, compartir inquietuds i reflexionar sobre la nostra pràctica docent.

Van estar presents 750 professionals de 330 instituts i escoles públics i privats, escoles agràries i d’idiomes.

En les taules de treball on vam participar es van presentar bones pràctiques de diferent temàtica. La coordinadora pedagògica, Lina Muntaner, va participar en “Gestió de la innovació pedagògica”. El cap del departament agrari, Xavi Sentís, en “La gestió del pla de comunicació del centre”. I el coordinador de qualitat, Tomás Viñas, en “La gestió del procés d’ensenyament i aprenentatge”. Vam tenir l’oportunitat d’escoltar diferents visions i formes de treballar de companys d’altres centres.

També vam poder escoltar diferents ponències. “El professorat i la qualitat educativa: què ens en diu la recerca internacional?” a càrrec del Francesc Pedró, director de Polítiques Educatives de la UNESCO. Va aportar diferents punts de vista sobre l’actitud del docent.

“Què esperen les empreses i organitzacions del sistema educatiu?” per part d’Helena Guardans, presidenta executiva de l’empresa Sellbytel. Va explicar com les empreses valoren les habilitats socials tant o més que els coneixements.

“La coresponsabilitat de les famílies en l’ensenyament” a càrrec d’en Carles Capdevila, director fundador del diari ARA. Va apuntar la importància de la implicació de les famílies en el fet educatiu i formatiu dels fills.

Va concloure la jornada amb un reconeixement i valoració de la feina feta pel professorat.