La Fundació Repsol premia el projecte més innovador d’alumnes d’FP

Els alumnes de 2n de CFGS Gestió Forestal i Medi Rural del nostre institut han estat els guanyadors del premi a l’emprenedoria de la Fundació Repsol.

El seu projecte, Fènix 4,  proposa “una innovadora solució per detectar de forma semiautomàtica incendis latents mitjançant el reconeixement d’imatge”, segons han explicat.

Aquest projecte es va iniciar el passat novembre i hi han participat 11 centres més de Formació Professional. Durant aquest temps els alumnes han rebut formació i assessorament per a poder desenvolupar el seu projecte.

Els medis s’han fet ressó de la notícia, i la trobareu publicada als següents enllaços delcamp.cat, reusdigital.cat i tarragonaradio.cat

 

Taller de macroinvertebrats al riu Glorieta, Mas de Forès – Alcover

El passat dia 23 de febrer de 2018 els alumnes de 2n de CFGS de Gestió Forestal i del Medi Natural, conjuntament amb tècnics de l’Associació CEN, van realitzar un taller de macroinvertebrats. L’activitat va consistir en mostrejar un tram del riu Glorieta, determinar els macroinvertebrats presents i calcular l’índex de qualitat biològica del riu.

Aquesta activitat estava inclosa dins la programació corresponent al mòdul “Gestió de la pesca continental”.

Primerament el tècnic va fer una breu explicació sobre l’activitat i tot seguit els alumnes es van equipar amb vadejadors i van procedir al mostreig. Un cop acabat el mostreig es van determinar els macroinvertebrats presents al riu amb l’ajut de fitxes i materials elaborats pels tècnics de l’associació CEN. Finalment, en funció dels macroinvertebrats presents al mostreig, es va calcular l’índex de qualitat biològica del riu, que va resultar ser molt bona.