CINC ALUMNES DELS GRAUS SUPERIORS HAN INICIAT UNES ESTADES ERASMUS A CHAMBÉRY (FRANÇA)

El passat dimarts, dia 29 de maig, quatre alumnes de 1r curs de Paisatgisme I Medi Rural i una alumnna de 1r curs de Gestió Forestal,  van iniciar una estada de dos mesos a la capital de l’antic ducat de Savoia, que finalitzarà el proper dia 30 de juliol.
Els nostres alumnes s’allotjaran en una residència de pares salesians de l’escola agrària: Lycee Agricole Privé Costa de Beauregard, amb la qual el nostre Institut manté relacions de col·laboració i intercanvi des de fa uns quants anys, sota la tutela del nostre professor, Francesc Piñol.
Els estudiants Aisha,  Irene i Jordi, duran a terme la seva estada a la coneguda empresa Cholat, líder del sector de planter per a la jardineria. Per contra, L’Ander i l’Oriol, ho faran en una empresa de  producció hortícola de la zona. En total,  seran 360 hores d’aprenentatge i formació laboral que  els permetrà copsar la realitat d’aquest sector i millorar les seves competències professionals.
Alhora, els alumnes disposaran d’una excel·lent oportunitat d’aprendre la llengua francesa i de conèixer la seva cultura, els costums i la gent.
Els alumnes han estat acompanyats pel seu tutor i professor de botànica, Raül Font. A meitat de l’estada, rebran la visita del Francesc Piñol, qui s’hi despalçarà per a fer una valoració “in situ” amb els dos empresaris i amb els professors del Lycée Agricole salesià.
Està previst que a la primavera de 2019, un grup de l’institut francès participi en una estada a casa nostra.
Nota.- Els alumnes es desplaçaran en bicicleta fins a les seves empreses. A la fotografia, d’esquerra a dreta: Ander, Irene, Aisha, Jordi i Oriol.

L’INS Horticultura i Jardineria rep un grup d’alumnes de Toulouse per a la realització d’una estada Erasmus+

Un grup de 17 alumnes i 2 professors del Lycée Agricole Auzeville-Tolosan  han estat rebuts i dirigits per l’INS d’Horticultura amb la realització d’una estada de pràctiques en empreses de jardineria de Salou i Vila-Seca en el marc del Programa Erasmus+.

Els alumnes han realitzat  treballs de jardineria i restauració del paissatge en diferents indrets dels espais verds dels municipis abans esmentats, amb el tutoratge de les empreses Agrotàrraco, Jardineria Moix i Urbaser.

Els joves, van estar rebuts  també per l’alcalde de Salou, Pere Granados.

També podreu trobar aquesta notícia publicada a la web de l’Ajuntament de Salou.

 

Els alumnes de l’INS Horticultura realitzen estades ERASMUS +

D’aquesta manera, cinc alumnes dels cicles formatius de grau superior en Paissatgisme i Medi Rural i en Gestió Forestal i Medi Natural, realitzaran una estada de dos mesos a la ciutat francesa de Chambéry en empreses relacionades amb el sector professional (www.cholat-pepinieres.com/  i  https://www.lepotagerdesonnaz.fr/).

D’altra banda, quatre alumnes més del cicles formatius de grau mitjà en Jardineria i Floristeria i de Treballs Forestals i Conservació el Medi Natural, faran la seva estada d’un mes de durada en a la zona de Toulouse, concretament, a l’Ajuntament d’Escalquens (https://www.escalquens.fr/) i als  jardins de la Universitat de Toulouse (http://www.univ-tlse2.fr/accueil/vie-des-campus/presentation-des-campus/).

Finalment, un alumne del cicle formatiu de grau mitjà en Producció Agroecològica, disfrutarà també d’una beca Erasmus + , realitzant la seva estada de pràctiques en una empresa de la zona de Perpinyà.