Xerrades sobre insectes pol·linitzadors

El proper 1 de febrer a les 10:30h acollirem al nostre centre una xerrada sobre com fomentar insectes pol·linitzadors a les nostres finques.
Això ens ajudarà a mantenir i augmentar la biodiversitat de la fauna auxiliar i mantenir a ratlla les possibles plagues.
a
L’objectiu de la sessió és compartir coneixements sobre pol·linitzadors útils amb i entre qui assisteixi. Són sessions obertes a tothom que ho desitgi, però són especialment adreçades a persones vinculades a l’agricultura, jardineria i gestió d’espais naturals i zones verdes en general.
a
a
La dinàmica de la sessió serà, aproximadament:
– Presentació breu del GEPEC-Ecologistes de Catalunya, de la Campanya de foment dels pol·linitzadors útils i dels assistents.
– Els pol·linitzadors útils, qui són i perquè són importants i útils.
​- Com ajuden a la productivitat dels nostres conreus i ecosistemes mitjançant bandes florals​ ​ i refugis/hotels d’insectes.
– Control de plagues amb ocells i ratpenats.
– Contactes, referències i recursos pràctics per a les persones assistents.​
​- Debat amb els assistents.
a
​Aquest programa rep el suport del CREAF (Universitat Autònoma de Barcelona), ADV, de l’Obra Social de La Caixa i del Departament de Territori i Sostenibilitat, entre altres.

Conferència sobre Control Biològic

El professor del nostre centre Lluís Recasens ha organitzat avui, 15 de gener, una Conferència sobre Control Biològic per exposar quin són els mecanismes que utilitzen els depredadors per controlar les plagues als conreus.

El tècnic de l’empresa Agrobío, ha explicat quins són els principals enemics de biològics de plagues com l’aranya roja, cotxinilla, mosca blanca, pugó, trip, oruga, … i com podem utilitzar-los als nostres conreus.

Actualment, i gràcies a l’expansió del mercat agroecològic, ja podem trobar al mercat una àmplia varietat d’enemics naturals que poden ser aplicats en conreus ecològics com a elements de lliuta biològica per al control de plagues.

 

 

Vine a conèixer el Banc de Terres

 

Voldries conrear però no tens terres? Tens terres però no pot ocupar-te’n? El Banc de Terres és el vostre espai, vine a saber com et podem ajudar.
Vols iniciar una activitat empresarial en grup? Et presentarem el projecte CoopCamp on trobaràs l’assessorament i recursos que necessiteu!

A més, el proper dijous 11 de gener també us explicarem què és l’agricultura regenerativa, amb l’expert Josep Ramon Sainz de la Maza.

Us esperem a partir de les 10.00h.

Innovació hortícola: blat de moro com a herbicida

Captura de pantalla 2017-11-24 a la(s) 09.18.15La millor manera de desfer-se de l’herba és trobar mètodes substituts d’ herbicides, com: farina de blat de moro, que és un herbicida natural i fertilitzant.

La investigació realitzada a l’Institut d´Horticultura i Jardineria ha demostrat que si s’estén una capa completament tancada de blat de moro que redueix el 100% el creixement de males herbes; i que si la capa no és tan tancada, el primer any redueix un 50%.

Aquest estudi ha permés obtenir dades d’eficàcia del tractament, així com diagnosticar efectes paral·lels, tant beneficiosos com perjudicials, que es podrien produir. Per aprofundir-hi, s’han obert noves línies d’investigació que permetran assajar i obtenir dades per conèixer més profundament aquest procés.