Gestió de RSU: Visita a les plantes de Triatge d’envasos i de Compostatge de SECOMSA

 

Avui els alumnes dels CFGS de 1r d’Educació i Control Ambiental i 2n de Gestió Forestal i del Medi Natural han anat a visitar les instal·lacions de SECOMSA a la localitat de Botarell on han pogut veure de primera mà com es fa la gestió dels residus urbans de les poblacions del Baix Camp, Alt Camp i algunes del Baix Penedès.

Han pogut comprovar com funciona la planta de triatge, on es gestiona la fracció d’envasos i on es valoritzen fins a un 47% del residus que hi arriben.
També han visitat la planta de compostatge, on es fa la gestió de la fracció orgànica per a obtenir com a producte final compost, que és utilitzat per a rebliment de terrenys i per a adobar cultius i jardins.

Curs d’Agricultura Regenerativa

Vols emprendre un negoci sostenible al medi rural? Les teves terres gastades per l’agricultura convencional i t’agradaria millorar els resultats en qualitat i quantitat?

Participa al Curs Integral d’Agricultura Regenerativa, aprendràs metodologies i processos per regenerar la terra i la seva fertilitat.

Es tracta d’una formació gratuïta que es desenvoluparà, sempre en diumenge, per diferents pobles de la comarca.

A la web de Joves amb Talent, del Consell Comarcal del Baix Camp i hi trobaràs la programació i el formulari d’inscripció (fins el 16 de febrer).

Curs de construcció de piscines ecològiques

L’INS Horticultura i Jardineria, organitza el Curs de construcció de piscines ecològiques.

Data: 14 de febrer de 2018. De 9,00 h a 13,30 h.

A càrrec de: Sr. Toni Barrio, de l’empresa “Piscinas ecológicas”.

Lloc: Sala d’actes del propi Institut.

Preu: 60 €. Totalment subvencionat pels agremiats .

Places limitades, cal inscriure’s prèviament al correu info@gremijardiners.com.

Visita a la indústria surera de Cassà de la Selva (Girona)

Avui els alumnes de 1r i 2n de CFGM d’Aprofitament i Conservació del Medi Natural i els de 2n CFGS de Gestió Forestal i Medi Natural han anat a Cassà de la Selva (Girona) ha visitar l’indústria surera a la fàbrica Francisco Oller, on han pogut veure tots els processos de transformació de les panes de suro en taps de cava.

Han pogut observar el procés de l’aglomerat i l’encolat dels discs de suro natural fins obtenir el tap de suro per a espumosos.Posteriorment hem fet una visita a camp on hem pogut veure les sureres on un enginyer forestal ens ha explicat les tasques de gestió i de l’aprofitament del suro en tots els aspectes.

Un dia ben aprofitat!

Concurs de Graffitis a Mas Macaia

T’atreveixes a fer un graffiti en un mural de 15 m? T’agradaria disposar de tots els sprays que necessitessis per fer-lo?

L’INS Horticultura i Jardineria organitza un concurs obert a tot aquell que hi vulgui participar.

Trobaràs tota la informació sobre la temàtica, l’espai, com inscriure’t, premi… a les Bases_Concurs Graffiti.

A partir de l’1 de febrer ens podràs fer arribar les teves propostes a consergeria o al correu que apareix a les bases.